Uudet WC laatat tuovat erilaisen ilmeen kylpyhuoneeseen

19 November 2020
 Kategoriat: Home & Garden, Blog

jaa  

Kylpyhuoneen remontti voi olla jännittävä ja kauan odotettu projekti. Hyvin suunniteltu ja laadukkaasti toteutettu kylpyhuone tai WC tuo iloa jokaiseen päivään, käytämmehän näitä tiloja päivittäin. Uusien raikkaiden tilojen suunnitteleminen on hauskaa hommaa: pohditaan sitten sitä minkälaiset WC laatat tilaan laitetaan, tai mitkä kiinteät kylpyhuonekalusteet sopivat omaan makuun. Joka tapauksessa suunnittelulle kannattaa antaa aikaa, sillä kyseessä on suuri sijoitus. Lue tästä vinkkini kodin märkätilojen uusimiseen.

Uusilla kaakeleilla kokonaan erilainen ilme tilaan

Märkätilojen remontin laajuus voi olla hyvin vaihtelevaa. Usein ne laitetaan uusiksi linjasaneerauksen eli putkiremontin yhteydessä, jolloin tilat uusitaan hyvin perusteellisesti. Jos putket ovat kunnossa, voidaan tilaan silti tehdä haluttuja muutoksia. Näitä voivat olla esimerkiksi uudet WC laatat, jotka muuttavat tilaa huomattavasti. Laattoja löytyy jokaiseen makuun ja niitä yhdistelemällä on vaihtoehtoja lähes loputon määrä. Laattoja myy esimerkiksi Vehoniemen Laattamyymälä. Tärkeää on valita sellaiset kaakelit, joista itse varmasti pitää vielä vuosienkin päästä, sillä märkätilojen uudelleenlaatoittaminen on melko vaivalloinen prosessi. Laattojen valinnassa on hyvä miettiä yleistä värimaailmaa ja usein neutraalit sävyt ovat varma valinta. Neutraalia laatoitusta voi piristää muutamalla kuvioidulla tai kirkkaamman värisellä yksityiskohdalla. 

Laattojen valintaan vaikuttaa myös tilan koko sekä esimerkiksi viemärin sijoittelu. Oikeankokoisten laattojen valintaan voit pyytää apua esimerkiksi niitä myyvältä taholta. Tällä hetkellä suositut suuret laatat eivät usein sovi tilaan, jossa lattiakaivo on keskellä. Erilaisten laattojen avulla voi luoda myös kuvioita eikä lattian ja seinien tarvitse olla samoilla kaakeloitu.

Valitse märkätiloihin sopivat kalusteet

Kiinteiden kalusteiden valinta märkätiloihin on niin ikään tärkeä vaihe. Tilaan tulee ehdottomasti valita kosteutta kestäviä materiaaleja, ja esimerkiksi kaapistot olisi hyvä saada asennettua tiiviisti kiinni seinään ja tiivistää vielä saumoilla, jotta niiden ja seinän väliin ei pääse kertymään kosteutta. Kalusteiden ulkonäkö määrittelee seinien ja lattian värityksen ohella tilan ulkonäön, joten näitä kaikkia on hyvä sommitella yhteen vaikkapa sisustussuunnittelijan tai muun ammattilaisen kanssa.

Pienessä tilassa vaaleat sävyt voivat luoda mielikuvan suuremmasta huoneesta, kun taas suuressa kylpyhuoneessa voi rohkeasti käyttää myös tummia sävyjä ja vahvempia kuvioita. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että kylpyhuone on toimiva ja turvallinen käyttää sekä helppo pitää puhtaana.