Talon numerokyltti ja muut yksityiskohdat määrittävät rakennuksen persoonallisuuden

23 November 2020
 Kategoriat: Home & Garden, Blog

jaa  

Oletko koskaan miettinyt tarkemmin niitä yksityiskohtia, jotka antavat talolle sen persoonallisuuden? Usein emme kuitenkaan pysähdy pohtimaan pienempiä asioita, vaan keskitymme vain rekisteröimään talon värin, materiaalin ja muodon. Tässä artikkelissa haluan tuoda esiin niitä tekijöitä, kuten talon rakennusmateriaali, ikkunankarmit tai talon numerokyltti, jotka vaikuttavat yllättävän paljon sen ulkonäköön.

Suuret linjat luovat pohjan 

Lähdetään liikkeelle suuremmista tekijöistä. Talon ilmeeseen vaikuttaa tietenkin esimerkiksi se, mistä materiaalista se on tehty. Onko kyseessä kivistä tai tiilistä ladottu talo, puutalo vai betonista tehty talo? Kaikilla näillä materiaaleilla on omat persoonallisuutensa. Kiinnitä sitten huomiota talon väriin. Onko se jätetty rakennusmateriaalinsa väriseksi vai kenties maalattu? Luonnonvärinen talo on niin ikään hyvin erinäköinen kuin kirkkailla tai tummilla sävyillä maalattu.

Käännä sitten katseesi ylöspäin. Tasakatto ja harjakatto vaikuttavat hyvin eri lailla taloon. Harjakatto voi myös olla hyvin erimuotoinen verrattuna toiseen harjakattoon. Terävästä harjasta tulee erilainen mielikuva kuin loivasti laskeutuvasta. Samalla voit rekisteröidä talon muodon. Onko se perinteinen laatikko vai onko siinä kenties käytetty mielenkiintoisempia muotoja? Myös talon korkeus ja leveys antavat oman osansa siitä saatuun mielikuvaan. Mieti korkeaa ja kapeaa taloa leveän ja matalamman vierellä. Ikkunat, niiden tyyli ja suuruus antavat niin ikään erilaisia vaikutelmia. Perinteinen ristikoilla koristeltu ikkuna ja suuri, koko seinän kattava ikkuna antavat hyvin erilaisen ilmeen.

Pienet yksityiskohdat määrittävät todellisen lopputuloksen

Kuten sanottu, on näiden suurempien linjojen lisäksi myös jokaisella pienellä yksityiskohdalla oma merkityksensä. Jotkut suosivat koristeellisempaa tyyliä, toiset riisutumpaa. Toisille maanläheiset värit tuovat kotoista tunnelmaa, kun taas toiset rakastavat leikitellä väreillä. Yleisesti ottaen talot rakennetaan melko hillitysti, mutta näiden pienempien yksityiskohtien kohdalla pääsee omistajan persoonallisuus todella esiin. Vaikkapa talon numerokyltti on hyvä esimerkki siitä miten omaa persoonaansa voi tuoda myös talon ilmeeseen. Suuri ja koristeellinen numerokyltti tai värikkäistä kaakeleista tehty on aivan eri asia kuin yksinkertainen versio. Talolle voi hankkia kyltin joko valmisversiona tai teetättää aivan omanlaisensa. Kylttejä valmistaa esimerkiksi Hannah Hoijar. Materiaaleista kannattaa valita säätä kestävä, mutta numerokyltti on mahdollista valmistaa muun muassa erilaisista metalleista, puusta, keramiikasta, muovista tai miksei jopa lasistakin. Myös postilaatikko sekä taloa ympäröivä aita ja portti voivat antaa hyvinkin erilaisen ensivaikutelman. Unohtamatta tietenkään koriste-esineitä, ulkokalusteita ja kasveja.