Ovipuhelin parantaa turvallisuutta

5 May 2022
 Kategoriat: Home & Garden, Blog

jaa  

Monet ovat siirtyneet tai harkinneet siirtymistä uudenlaisiin lukitus- ja turvallisuusmenetelmiin, esimerkiksi kodin ovipuhelinjärjestelmät ovat nostaneet suosiotaan. Ovipuhelimen etuna on se, että siitä näkee, kuka alakerrassa on, koska muuten ovea ei kannata avata, jos ei itse odota vieraita. Mukavaa, että löysit blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on ovipuhelin ja ovipuhelinjärjestelmät. Jos olet harkinnut tällaisen järjestelmän hankkimista, toivottavasti löydät blogista hyödyllistä tietoa päätöstäsi helpottamaan.

Miten erilaiset ovenavausjärjestelmät eroavat toisistaan

Ovipuhelinjärjestelmää voisi sanoa kehittyneemmäksi versioksi ovisummerista. Ovipuhelinjärjestelmän avulla rakennuksen ulko-ovelta voidaan saada puhelin tai videopuhelinyhteys asunnon sisäpuolelle sekä avata ovi sähköisesti. Järjestelmässä voi myöskin olla puheyhteyden lisäksi videoyhteys, jossa ovella oleva henkilö näkyy videokuvassa. Summerijärjestelmässä ei ole puheyhteyttä eikä videoyhteyttä asuntoon, järjestelmä toimii ainoastaan oven avaamiseen. Ovikello eroaa muista järjestelmistä siten, että se toimii vain merkinantona siitä, että joku on ovella, mutta sen avulla ei voi avata ovea, tai keskustella asunnonulkopuolella olevan henkilön kanssa. Ovipuhelinjärjestelmiä käytetään monissa eri paikoissa, joissa halutaan varmistaa tulijan henkilöllisyys, kuten asuinkerrostaloissa, liikekiinteistöissä, yksityisalueilla sekä monenlaisilla yritysten rajatuilla alueilla, jonne pääsyä halutaan rajoittaa ja valvoa.

Mikä on ovipuhelinjärjestelmä

Ovipuhelinjärjestelmä koostuu eri osista, siihen kuuluvat painiketaulu, ovipuhelin, keskuslaite ja verkkolaite. Painiketaulu on yleensä ulkona, ulko-oven vieressä, mutta se voi joissain tapauksissa olla myös sisällä, kuten esimerkiksi toimistohotellissa. Ovipuhelin on sisätiloissa ja siinä on summeri, kaiutin ja mikrofoni, sekä siinä voi olla myös videokuvaa välittävä ruutu. Laitteessa on myös erilaisia toimintopainikkeita, vähintään ovenavauspainike sekä siinä voi olla myös luuri tai kaiutin. Keskuslaite ohjaa järjestelmän toimintoja ja se sisältää verkkolaitteen. Ovipuhelinjärjestelmän voi asentaa sekä yksityiskotiin että kerrostaloon. Järjestelmä voidaan asentaa langattomana järjestelmänä tai tietoverkkoon kytkettynä järjestelmänä. Langaton ovipuhelin toimii kännykän ja tabletin näytöltä ja sen avulla onnistuu myös etäyhteys ja porttien ja ovien avaus ja valaistuksen hallinta sovelluksesta. Järjestelmä voidaan myös liittää yrityksen tai kiinteistön tietoverkkoon, jolloin sille ei tarvitse asentaa omaa kaapelointia, vaan sen voi liittää olemassa olevaan verkkoon. Järjestelmää hankkiessa kannattaa olla yhteydessä asiantuntijaan, joka osaa neuvoa parhaat ratkaisut yksilöllisesti eri tarpeisiin. Käänni ammattilaisen puoleen jos sinulla herää lisäkysymyksiä, esimerkiksi Smartecno.