Hierontalaite kotikäyttöön – tehosta verenkiertoa ja hoida jopa selluliittia

18 August 2022
 Kategoriat: Home & Garden, Blog

jaa  

Hieronnannasta on todella paljon hyötyä: se rentouttaa, poistaa lihasjumeja ja tehostaa elimistömme verenkiertoa. Hierontalaite kotikäyttöön onkin ihanaa arjen luksusta, voit rentoutua vaikka televisiota katsellessa. Hieronta edistää terveyttä useilla eri tavoilla ja olemassa on myös hierontalaite selluliittiin. Selluliittia syntyy kun ihonkerrosten alla oleva rasva painautuu sidekudosta vasten tehden matala-asteisen tulehduksen, tästä syystä iho näyttää muhkuraiselta ja kuoppaiselta. Selluliitin muodostumien on täysin luonnollista. On hankalaa arvioida mikä aiheuttaa selluliittia, koska se on monen asian summa. Yleisiä syitä selluliitille on nestehukka, hidastunut aineenvaihdunta, vähäinen fyysinen aktiivisuus ja kaikenlaiset hormonitasojen muutokset, kuten ehkäisy tai raskaus.

On kuitenkin todettu että elimistömme lymfaattisen järjestelmän hieronta auttaa vähentämään selluliittia, tähän soveltuu hyvin myös hierontalaite kotikäyttöön. Lymfa- eli imuneste sisältää vettä, rasvaa, aineenvaihdunnan lopputuotteita sekä kuolleita soluja. Toimiva imunestekierto on tärkeä kehon nestetasapainon ylläpitäjä ja se poistaa elimistöstämme niin sanottuja kuona-aineita. Lymfaattista hierontaa tehdään kehonkudosnesteiden virtausta tehostaen, näin se vähentää turvotusta ja tulehdusta.

Kun selluliittialueita hierotaan napakasti, se auttaa lisäämään verenkiertoa ja tehostamaan lymfaattisen järjestelmän toimintaa, silloin kuona-aineet poistuvat kehosta tehokkaammin ja nestettä ei kerry niin paljoa hieronta alueille. Hierontalaite kotikäyttöön voi olla hyvä ratkaisu selluliitin torjunnassa, sillä hieronta auttaa myös rentouttamaan lihaksia sekä saa ihosta kiinteämmän ja kimmoisamman.

Hierontalaite selluliittiin – näin käytät sitä kotona

Voit tehdä kotona itsellesi selluliitin täsmähoitoa, hieromalla alueita missä selluliittia esiintyy, kuten pakaroita, käsivarsia ja reisiä. Selluliittihieronnan tavoitteena on edistää selluliitti kudoksen hajoamista, niin että iho tasoittuu ja turvotus poistuu kehosta luonnollisen nestekierron seurauksena.

Voit tehostaa hoitoa käyttämällä erilaisia eteerisiä öljyjä sekä hieronta öljyjä. Eteerisistä öljyistä esimerkiksi sitrusöljyt kiihdyttävät aineenvaihduntaa, sillä ne sisältävät paljon C-vitamiinia, joka tunnetusti parantaa ihon kollageenin tuotantoa. Kookosöljy on myös yksi käytetyimmistä öljyistä kauneudenhoidossa, se kosteuttaa ihoasia ja toimii luonnollisena kiinteyttäjä, johtuen sen kyvystä stimuloida elastaania ja kollageeniä. Hieronnan ei kuulu aiheuttaa kipua, mutta sitä tulee tehdä pyörivin liikkein ja napakalla otteella. Saat parhaita tuloksia kun teet selluliittihierontaa itsellesi 2-3 kertaa viikossa noin 20 minuutin ajan. JeRoKa Oy tarjoaa monipuolisen valikoiman hierontalaitteita.